[ Ce inseamna Counter Strike ? ]

In jos

[ Ce inseamna Counter Strike ? ]

Mesaj Scris de besti5 la data de Dum Ian 08, 2012 8:05 am

Counter Strike

* Counter-Strike este un mod al cunoscutului joc video Half-Life ce face parte din clasa jocurilor First-Person Shooter (FPS) tactic, abreviat "CS", realizat de Minh Le si Jess Cliffe. Acest mod a fost dezvoltat intr-o serie de variante de la lansarea originala, ce contine in prezent Counter-Strike Condition Zero, Counter-Strike Source si Counter-Strike pentru platforma XBox. Ultima versiune a acestui joc, Counter-Strike Source este bazata pe motorul Source dezvoltat pentru Half-Life 2 de catre Valve Corporation.
* Semne ale influentei majore pe care Counter-Strike o exercita pot fi vazute în aparitia unor mod-uri pentru jocuri ca Quake III Arena, Unreal Tournament si alte FPS-uri ca Global Operations, America's Army, Call of Duty, True Combat Elite si multe altele.
* Din luna mai a anului 2006 pana in prezent Counter-Strike este cel mai jucat FPS din lume. In anul 2002 erau peste 30.000 de servere populate pe Internet pentru Counter-Strike, al doilea fiind Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere.
* In 2004 statisticile GameSpy aratau ca peste 85.000 de utilizatori jucau simultan Counter-Strike, iar în 2006, Steam arata cu regularitate ca 200.000 de utilizatori joaca Counter-Strike.
* In anul 2011 - 2012 , Steam arata cu regularitate ca peste 6.000.000 de utilizatori joaca Counter Strike.


Gameplay

* In Counter-Strike jucatorii trebuie sa aleaga intre teroristi si fortele speciale anti-tero, fiecare opozitie avand 4 tipuri de jucatori diferiti.
* Fiecare jucator primeste initial o suma de bani setata de administratorul server-ului, cu care poate cumpara echipamente. Ei primesc initial un pistol (Heckler & Koch USP 45 pentru anti-tero si Glock 18c pentru teroristi)
La inceputul rundei, jucatorii nu se pot deplasa sau trage pentru cateva secunde, in acest timp ei pot cumpara armament si echipamente.
* Echipele sunt puse la pozitii diferite, de multe ori baze sunt plasate la capetele opuse ale hartii.
* Membri echipei primesc bonusuri in bani daca ucid un membru oponent, daca salveaza un ostatic, daca membrul este terorist si plaseaza o bomba sau daca membrul este anti-tero si dezamorseaza bomba. De asemenea el primeste la urmatoarea runda mai multi bani daca echipa respectiva castiga.
* Jucatorii ucisi in lupta intra in mod de spectator unde pot "zbura" liberi dar nu pot comunica cu cei vii (excepsie daca acest lucru este setat de administrator in consola). La inceputul rundei urmatoare, ei primesc din nou echipamentul initial.
* Obiectivele ambelor echipe difera de tipul de harta ales.
* Tabela de scor arata scorul echipelor conform statisticilor pentru fiecare jucator numele, scorul (cati jucatori a ucis), deaths (de cate ori a murit) si ping-ul (sau LAG-ul in milisecunde). Tabela de scor indica de asemenea si daca un jucator este mort, VIP, sau tine bomba, desi echipa opusa nu poate vedea decat daca jucatorul este mort.

Realism

* Desi Counter-Strike este menit a fi mai realistic decat FPS-urile futuristice ca si Quake III Arena si Unreal * * *Tournament, el pastreaza rapiditatea si simplitatea actiunii pierzand calitatea detaliilor. Pentru a ucide un jucator nu sunt necesare decat cateva lovituri, iar loviturile nu au impact asupra abilitatii de a fugi si a sari, permitand unui jucator sa fie ranit dar sa se comporte la fel ca unul care nu este ranit.


Lista tipurilor de joc

Oficiale

* Hostage Rescue (Salvarea ostaticilor) - Trupele anti-tero trebuie sa salveze ostaticii pentru a castiga, iar teroristi sa ii impiedice.
* Bomb Defusal (Dezamorsarea bombei) - Un terorist ales la întamplare primeste o bomba, el o poate planta la una din zonele cheie ale hartii. Dupa ce planteaza bomba ea se va detona automat dupa cateva secunde. Daca trupele anti-tero ajung la timp si o dezamorseaza ei castiga iar daca nu teroristi castiga.
* Assasination (Asasinare) - Un membru anti-tero este ales la intamplare pentru a deveni VIP, acesta nu poate cumpara nimic, are decat un pistol si are armura mai mare decat orice jucator. Trupele anti-tero trebuie sa protejeze VIP-ul si sa-l duca teafar la un punct de siguranta (cel mai folosit este elicopterul), iar teroristi trebuie sa ucida VIP-ul.

Neoficiale

* Nu exista o lista exacta de tipuri de jocuri neoficiale din cauza ca oricine ar putea inventa un nou tip de joc sau incalca regulile unui tip de joc neoficial.
* Fight Yard (Curtea de razboi) - Aici membrii echipelor trebuie sa se lupte folosind obiectele din jur ca acoperire. De obicei aceste harti nu au zona de cumparat echipament dar armele se gasesc prin jur.
* Sniper War (Razboiul lunetistilor) Membrii echipelor trebuie sa ucida echipa adversa folosind arme cu luneta. De obicei aceste harti includ si turnuri de tragere, iar armele se gasesc prin jur.
* Combat Skill (Indemanare de razboi) - Membrii echipelor trebuie sa ucida echipa adversa folosind armele din jur, sau cumparate (daca este inclusa zona pentru cumparare in harta) si obiectele ca acoperire.
* Knife Arena (Arena cutitelor) - Membrii echipelor trebuie sa ucida echipa adversa folosind doar cutite.
* Grenade War (Razboiul grenadelor) - Membrii echipelor trebuie sa ucida echipa adversa folosind doar grenade.
* Gun Game (Jocul armelor) - Membrii echipelor ucid membrii adver?i pentru a se avansa la un nivel superior. Cu cât nivelul jucatorului este mai mare cu atat primeste arme mai bune decat cele precedente.
* Zombie Maps (Hartile cu zombie) - Aici toti membrii echipei sunt zombie, ei trebuie sa atace ceilalti membri ai echipei adverse doar cu un cutit pentru a-i trece de partea lor.
* Death Match (Meciul mortii) - Aici jucatorii trebuie sa se ucida intre ei fara echipe, iar ultimul ramas castiga.
* Surf - Aici jucatorii trebuie sa surfeze pe niste "pante", sa gaseasca arme si sa se ucida. In general, in astfel de harti, daca un om cade jos de tot ajunge intr-o "inchisoare", care poate fi deschisa prin mai multe butoane apasate.
* Respawn (Reinviere) - Aici jucatorii isi pot alege orice arme vor ei (un set de arme; ex: Desert Eagle si M4A1). Ei, cand mor, nu trebuie sa astepte sa moara toata lumea, ci, pur si simplu, reinvie.
avatar
besti5
Nivel 7
Nivel 7

Mesaje : 207
Data de inscriere : 14/12/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum